Blog


Zapraszamy do zapoznania się z przygotowanymi przez nas wiadomościami i nowinkami z życia naszej hurtowni. Znajdą tu Państwo wiele cennych informacji odnośnie oferowanych przez nas produktów mięsnych.

wędlina w plastrach na drewnianej desce

Czym odznacza się dobra jakościowo wędlina?

Wędlina to produkt, który często gości na naszych stołach. Wybierając ją, warto zwrócić uwagę na jej jakość, gdyż wpływa ona nie tylko na smak, ale także na wartość odżywczą i zdrowotne właściwości. W artykule przedstawiamy najważniejsze cechy wędliny wysokiej jakości oraz jak je rozpoznać.

Czytaj więcej...

surowe mięso drobiowe

Jakie gatunki mięsa najbardziej lubią klienci?

Mięso odgrywa kluczową rolę w diecie ludzkiej od zarania dziejów, stanowiąc nie tylko źródło cennych składników odżywczych, ale także ważny element kulturowy i kulinarny. W dzisiejszym zróżnicowanym świecie dostępne są różnorodne gatunki mięs, zaspokajając różne gusta i preferencje. W niniejszym artykule przyjrzymy się przeglądowi najbardziej popularnych gatunków mięs, które zdobyły uznanie konsumentów na całym świecie.

Czytaj więcej...

Lada mięsna w sklepie

Na co warto zwracać uwagę przy zakupie mięsa w sklepie?

Wybór odpowiedniego mięsa w sklepie może wydawać się prosty, ale istnieje wiele czynników, które wpływają na jakość i smak produktu. Firmie Reg-Drób, specjalizującej się w sprzedaży świeżego, najlepszej jakości mięsa drobiowego, wieprzowego i wołowego, zależy na tym, abyś dokonywał świadomych wyborów. W tym artykule omówimy, na co warto zwracać uwagę, by zdecydować się na zakup najlepszego mięsa i cieszyć się pysznymi i zdrowymi posiłkami.

Czytaj więcej...

Mięso pakowane

Jakie są zalety i wady mięsa pakowanego?

Mięso pakowane to coraz popularniejsze rozwiązanie wśród konsumentów, którzy chcą mieć pewność, że kupują produkty świeże i bezpieczne dla zdrowia. W poniższym artykule omówimy zalety i wady mięsa pakowanego.

Czytaj więcej...

surowe mięso z kurczaka na desce

Dlaczego warto sięgać po białe mięso?

Lekarze i dietetycy od dłuższego czasu przekonują swoich pacjentów do zrezygnowania z czerwonego mięsa na rzecz białego i motywują to lepszym wpływem na zdrowie człowieka mięsa białego. Poniżej przedstawiamy argumenty przemawiające za tym, że faktycznie białe mięso jest warte włączenia do codziennej diety.

Czytaj więcej...